Eendaags cursus

Zelfs wanneer je weinig moeite hebt met leren, loont het een eendaagse theoriecursus voor je rijexamen te volgen bij TheorieGefixt in Alkmaar. Dat kan klassikaal, maar ook privé. Ook als je nog helemaal geen kennis over de verkeersregels voor auto hebt opgedaan, neemt je slagingskans zichtbaar toe zodra je een theoriecursus volgt. Binnen een dag helpen we je op weg met de theorie die bij een rijexamen komt kijken. Ook is er veel aandacht voor het beantwoorden van inzichtvragen, omdat de meeste kandidaten hierop zakken. Onze docenten begeleiden je voorafgaand aan je examen, met het leren van de kennis en het oefenen van de vragen die tijdens het theorie-examen aan bod komen. Je ontvangt persoonlijke begeleiding, krijgt toegang tot onze online leeromgeving en hebt bovendien een leerzame dag met leerlingen!

 

Bij onze eendaagse cursus zijn de volgende zaken inbegrepen

TheorieGefixt biedt ook privélessen aan. Lees meer

Hoe gaat een theoriecursus in zijn werk?

Voordat je jouw theoriecursus bij TheorieGefixt in Alkmaar boekt, maak je eerst een afspraak bij het CBR om je in te schrijven voor het theorie-examen. Dit kun je gemakkelijk doen via onze website. Nadat je jouw theorie-cursus bij het CBR hebt vastgelegd, plan je jouw theoriecursus hiervoor in. Handig is om jezelf na de cursusdag nog wat tijd te gunnen om te oefenen met onze gratis apps. Maar laat niet te lang tussen jouw cursus en het theorie-examen inzitten! Want de stof zit nu nog vers in je hoofd.

Bekijk ons pakket

Bij TheorieGefixt in Alkmaar kun je twee pakketten afnemen. Het eerste pakket is de theoriecursus voor auto. Hierbij leer je dankzij unieke lesmethoden en uitleg over de lesstof en examenvragen wat je kunt verwachten tijdens het theorie examen en word je klaargestoomd om met vlag en wimpel te slagen. Ons CBR oefen-pakket geeft je toegang tot 500 examenvragen, waarmee jij je opgedane kennis online kunt leren in de leeromgeving. Bij aanschaf van ons pakket ontvang je 2 gratis apps, om goed te oefenen.

 

Bekijk de pakketten hieronder en boek je plek.

Theoriecursus

99
89,- Eenmalig
 • Eendaagse cursus
 • Inclusief 250 credits CBR examenvragen t.w.v. 10 euro
 • Unieke lesmethoden
 • Uitleg lesstof
 • Drinken + verse croissantjes
Meest gekozen

CBR oefenexamens

19
15,- Eenmalig
 • 500 examenvragen/credits
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zelf onderdelen kiezen (gevaarherkenning/kennis/inzicht)
 • Extra uitleg
 • Geschikt voor pc, tablet en smartphone
 • Inclusief Borden app

CBR examen trainingen

49,- Eenmalig
 • 3 uur CBR examentraining
 • Recente CBR vragen
 • Op maandagochtend
 • *Enige kennis vereist

Waarom een eendaagse theoriecursus volgen

Waarom zou je een theoriecursus volgen? Omdat je doelgericht en efficiënt wilt leren voor je theorie-examen, natuurlijk! Wist je dat nog geen 40% van de examenkandidaten het theorie-examen in één keer haalt zonder cursus? De meeste mensen zakken op inzicht. Zelfs als je geen enkele moeite hebt met leren, kan het best lastig zijn om in één keer te slagen. Je krijgt namelijk verschillende type vragen in een kort tijdsbestek, dus je wilt het hoofd koel houden. Dat lukt wanneer je veelvuldig hebt geoefend met sleepvragen, meerkeuzevragen, invulvragen en hotspotvragen. Tijdens de eendaagse cursus leer je wat deze vragen inhouden en maak je oefenexamens onder begeleiding van onze geroutineerde docent. Zo wordt dat theorie-examen een eitje en bespaar jij geld en tijd om in je praktijkexamen te steken!

Onze partners

Veelgestelde vragen

Het theoretisch rijexamen voor het behalen van je rijbewijs is moeilijk, omdat het belangrijk is dat jij goed voorbereid de weg opgaat en de verkeersregels goed kent. Bovendien moet je beschikken over een bepaalde mate van inzicht en je moet gevaar kunnen herkennen in verschillende situaties. Wat doe jij bijvoorbeeld als er in een woonwijk een voetbal de weg op rolt? Met het examen hoopt de overheid de kans op ongelukken in te perken. Wanneer je moeite ervaart met leren, kan de eendaagse theoriecursus van TheorieGefixt helpen.

Bij de bibliotheek, online en bij de boekhandel kun je boeken halen om te oefenen voor je theorie. Bekende uitgevers voor het leren van je theorie-examen zijn: Lens Verkeersleermiddelen, VekaBest Verkeersleermiddelen, Verjo, Smit Rijschoolservice. We raden je aan om al te leren en te oefenen voordat je de eendaagse cursus van TheorieGefixt volgt. Zo neem je de lesstof nog sneller in je op.

Je kunt je theorie examen inplannen via Mijn CBR op de website van het CBR. Soms maakt jouw rijinstructeur de reservering voor jou. Het is belangrijk dat je het examen tijdig reserveert. De gemiddelde tijd voordat je het theorie examen kunt doen, is zo’n 2,5 week. Wanneer je bent geslaagd, is je theorie-examen anderhalf jaar geldig. Je moet binnen die periode zijn geslaagd voor je rijexamen.

Wanneer je bent gestart met rijlessen, kun je direct een eendaagse cursus inplannen. Soms helpt het om direct te starten met je theorie, zodat je goed voorbereid de weg op gaat en je opgedane kennis alvast in de praktijk kunt brengen. De eendaagse cursus stoomt je via unieke lesmethoden in één dag klaar voor het examen. Idealiter plan je de cursus kort voordat je examen plaatsvindt, zodat de informatie nog vers in je geheugen zit.

Voordat je jouw theoriecursus bij TheorieGefixt in Alkmaar boekt, maak je eerst een afspraak bij het CBR om je in te schrijven voor het theorie-examen. Dit kun je gemakkelijk doen via onze website. Nadat je jouw theorie-cursus bij het CBR hebt vastgelegd, plan je jouw theoriecursus hiervoor in. Handig is om jezelf na de cursusdag nog wat tijd te gunnen om te oefenen met onze gratis apps. Maar laat niet te lang tussen jouw cursus en het theorie-examen inzitten! Want de stof zit nu nog vers in je hoofd.

Plan jouw theorie-examen direct.

De dagcursus theorie om te kunnen afrijden, reserveer je via deze pagina. Belangrijk: Plan eerst je CBR theorie-examen in bij het CBR en kies vervolgens de eendaagse theoriecursus die kort daarvoor plaatsvindt!

De kosten van het theorie examen zijn € 41,-. Reserveren doe je via Mijn CBR op de website van het CBR. De kosten voor een eendaagse cursus bij TheorieGefixt bedragen: € 89,-. Wil je daarnaast toegang tot de online leeromgeving om je theorie-examen te oefenen? Dan betaal je eenmalig € 15,-.

 

Bekijk onze lespakketten.

 

Je leert de theorie voor je rijexamen door de kennis te vergaren uit beschikbare boeken. Daarnaast helpt het om veel examens te oefenen. Tijdens de eendaagse cursus van TheorieGefixt toets je de door jou geleerde lesstof direct in onze online leeromgeving. Tijdens een geheel verzorgde dag delen onze gecertificeerde leraren je alle tips en trucs om het theorie examen soepel te maken en in één keer te slagen.

 

Het is zeker raadzaam om een theoriecursus te volgen om snel te slagen voor je theorie examen. De statistieken van het CBR laten zien dat slechts 38% van de deelnemers in één keer slaagt. Een eendaagse cursus is snel, efficiënt en helpt je vooruit. Ook als je geen moeite hebt met leren!

Je kunt via ons online reserveringssysteem direct betalen met iDEAL en PayPal.

Ons cursuslokaal is in Alkmaar, maar wij krijgen cursisten uit de wijde omgeving van Alkmaar. Ook leerlingen uit Heiloo, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Broek op Langedijk, Castricum, Uitgeest, Heemskerk en Bergen kunnen bij ons de eendaagse cursus voor het theorie examen volgen. Onze studenten komen zelfs uit Schagen, Hoorn, Beverwijk en Haarlem.

Kennis blijft beter hangen in je geheugen, wanneer je de kennis meerdere keren herhaalt, leest en hoort. Daarom adviseren wij altijd om voordat je de eendaagse cursus bij TheorieGefixt volgt, alvast een theorieboek te lezen. Maar je hoeft écht geen maanden te studeren! TheorieGefixt helpt je de lesstof binnen één dag te leren. Wij belichten de lesstof, we behandelen de vragen die in het theorie examen aan de orde komen en geven je tips en trucs voor het ontspannen afleggen van je examen.

Wanneer je bent geslaagd voor je theorie examen, blijft je theorie 1,5 jaar geldig vanaf het moment dat je je examen hebt gehaald. Je moet dus zorgen dat je binnen die periode ook slaagt voor je rijexamen, anders vervalt je theorie. TheorieGefixt kan je ook bij de tweede ronde studeren helpen om je geheugen op te frissen en je klaar te stomen voor de herkansing!

TheorieGefixt geeft eendaagse cursussen theorie voor zowel rijbewijs B als het motorrijbewijs. Voor het afleggen van de theorie voor je motorrijbewijs, dien je eerst geslaagd te zijn voor de theorie van autorijbewijs B. De theorie voor het auto examen komt grotendeels overeen met de theorie voor het motorexamen. Maar voor de motorrijder gelden andere regels dan voor automobilisten. Ook bestaat het theorie examen voor je motorrijbewijs uit minder vragen, 50 in plaats van 65.

Deze eendaagse cursus van TheorieGefixt is ook geschikt voor mensen met dyslexie. Misschien is het afleggen van het theoretisch examen voor jou nog spannender, door je dyslexie, faalangst of omdat je de Nederlandse taal niet goed machtig bent. Vaak helpt het om je theorie examen veel te oefenen onder begeleiding van een docent. Als je weet wat je kunt verwachten, voel je je zelfverzekerder. TheorieGefixt loodst je tijdens een eendaagse cursus door alle kennis en lesstof, zodat jij tijdens je examen helemaal ready bent!

Heb je moeite met leren of ben je al vaak gezakt voor je theoriecursus? Dan is het volgen van privélessen misschien iets voor jou. Bij TheorieGefixt kunnen onze docenten theorielessen organiseren voor jou persoonlijk. We doorlopen de vragen die je tijdens het examen kunt verwachten en bereiden je in alle rust voor op jouw theorie-examen voor auto of motor. Lees er meer over op de pagina Privélessen.

 

Wanneer je wilt scooterrijden, is het noodzakelijk dat je een praktijkexamen voor de bromfiets aflegt. Voordat je het praktijkexamen voor de bromfiets mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Op je theorie-examen toon je aan dat je de verkeersregels voor bromfietsen en/of scooters kent. En je laat zien dat je verkeersinzicht hebt. TheorieGefixt gaat binnenkort eendaagse cursussen theorie voor het bromfietsrijbewijs aanbieden. Hiermee kun je snel en gemakkelijk deelnemen aan het verkeer op je scooter. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wil jij ook razendsnel je theorie halen?

Reserveer dan direct jouw plekje voor de theorie cursus en wij zorgen ervoor dat je jouw theorie zo snel mogelijk in de pocket hebt!