CBR-examen: Wat moet je weten?

cbr examen

Waar bestaat je theorie-examen uit?

Je theorie-examen bestaat uit totaal 65 vragen. Dit is onderverdeeld in gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht. Bij gevaarherkenning krijg je meerkeuzevragen. Bij deze vragen wordt er verwacht binnen 8 seconde een keuze te maken tussen drie antwoorden. De antwoorden die je kan kiezen zijn ‘niets doen’, ‘gas loslaten’ of ‘remmen’. Dit onderdeel wordt vaak ervaren als het meest lastige. Het is bijvoorbeeld erg lastig om een goed beeld te krijgen bij deze vragen als je nog niet bent begonnen aan je praktijklessen. Het is dan ook handig om een aantal praktijklessen achter de rug te hebben voordat je begint aan je theorie-examen.

Wanneer ben je geslaagd voor je theorie-examen?

Hoe lang duurt het theorie-examen?

Je hebt voor het gewone theorie-examen 30 minuten de tijd. In sommige gevallen kan het zijn dat je extra tijd nodig hebt, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. In dit geval heb je totaal 45 minuten je theorie-examen af te ronden. Dit geldt echter niet voor het onderdeel gevaarherkenning.

Hoe lang is je theoriecertificaat geldig?

Je theoriecertificaat is 18 maanden geldig (anderhalf jaar). Haal je niet binnen 18 maanden jouw rijbewijs dan zal je (helaas) opnieuw een theorie-examen moeten afleggen. 

Hoe gaat het bij het theorie-examen?

Het CBR heeft een handige video gemaakt waar wordt uitgelegd hoe een theorie-examen precies zal verlopen.

Hulp nodig bij je theorie-examen?

Reserveer dan direct jouw plekje voor de theoriecursus en wij zorgen ervoor dat je jouw theorie zo snel mogelijk in de pocket hebt!